10/08/2017, 18:56

Futbulans 2017 oyun kuralları

FUTBULANS 2017
OYUN KURALLARI :
Maçlara vidalı krampon, kolye, yüzük, saat vb. tehlikeli aksesuarla çıkılamaz. Ayrıca pantolon, gömlek gibi giysilerle oynanamaz, organizasyon tarafından sağlanan formalar , halı saha ayakkabısı ile oynanabilir. Takımlara kendine ait forma verilecektir.
Her takım 1 kaleci, 7 oyuncu ile oyuna başlar ve bir orta hakemin yönetiminde maç oynanır. Kaptanlar arasında kura atışı ile top ve alan seçilir, oynanacak futbol topunun seçimini hakem yapar. Turnuva maçlarında sakatlıklar için sağlık görevlisi ve ambulans bulundurulacaktır.
Maçına eksik oyuncu ile gelen takım en az 1 kaleci, 5 oyuncu ile oyuna başlayabilir. Daha azı halinde, hiç gelmemesi, maç başlama saatine geç gelmesi durumunda 3-0 hükmen yenik sayılır. Ayrıca müsabaka içinde bir takımın 4 kırmızı kart görüp, 4 kişi kalması halinde, o takım o anda galip bile olsa 3-0 hükmen yenik sayılır, rakip galipse o anki skor geçerli sayılır.
Geri paslarda kaleci topu elle tutması veya elle çelmesi, tokatlaması halinde ceza atışı gerektirir. Ofsayt kuralı geçerli değildir. Ayrıca saha kenarlarında geniş yer olduğundan taç atışı olacak ve nizami bir şekilde elle kullanılacaktır.
Müsabaka esnasında her takımın 4 oyuncu değiştirme hakkı olmakla beraber, çıkan oyuncu tekrar oyuna giremez. Devre arası değişiklik yapan takım hakeme bilgi vermek zorundadır. Oyun içinde hakeme haber vermek kaydıyla oyuncu kaleye, kaleci oyuna, formalarını değiştirerek geçebilir.
Fauller ve diğer atışlar; direk veya en direk vuruş olarak ayrılmaz, direk şut veya pas ile yapılan vuruşlar geçerlidir. Faul, aut, entbol ve korner atışlarında baraj mesafesi kendi alanında 6, rakip alanda 3 metredir. Aut atışlarını kullanmak zorunludur. Direk yapılan aut atışında hiç kimseye değmeden kaleye giren top gol sayılır.
Maçtan önce maç listesine yazılacak, adı-soyadı ve forma numarasının doğru yazılmış olmasına dikkat edilecektir. Yanlış yazılması durumunda doğabilecek kart cezaları, atılan goller vb. sonradan bariz değilse düzeltilmez.
Burada yazılı olmayan kurallar haricinde çıkacak her hangi bir anlaşmazlık halinde günümüz futbol kuralları direk olarak ölçü sayılmaz, sadece bu kurallardan faydalanılır. Verilecek son karar organize heyetinin takdirindedir.
Turnuva öncesi verilen ve kesinleşmiş listeler harici kaçak oyuncu oynatan takımlar 3-0 hükmen yenik sayılırlar. Maçlardan önce veya sonra, organize heyeti yada rakip takımın isteği doğrultusunda kimlik kontrolü yapılabilir. Nüfus cüzdanı, ehliyet ve işyeri kimliği geçerlidir.
Turnuvada sarı kart uygulaması sadece maç içinde geçerlidir. Sarı kartlar bir sonraki maça aktarılmayacak olup, sadece o maç içinde geçerli olacaktır. Kırmızı kart cezaları ise çift sarıdan veya oyun içinde ise 1 veya 2 maç ceza, centilmenlik dışı davranışlardan dolayı görülen kırmızı kart cezalarını hakem raporlarına göre disiplin kurulu verecektir. Oyun gereği görülen kartlarda bir sonraki maça disiplin kurulu kararı gereği ceza verilmeyebilir.
Turnuva resmi statüde olduğu için SPORDA ŞİDDET YASASI gereği; maç içinde veya dışında hakeme itiraz, karşı gelmek, fiziki temas, küfür etmek, organizeye hakaret, rakip ile kavga etmek, saha kenarında yakışıksız tezahürat, sataşma ve her türlü centilmenlik dışı davranışlarda resmi maçlarda uygulanan yasalar ve cezalar bu turnuvada da geçerlidir. Maçın bitmesine ya da yarıda kalmasına ve skora bakılmaksızın o takıma veya her iki takıma ya da oyuncularına çeşitli cezalar ve ihraç kararı verilebilir. Kesin ihraç olan takımların tüm hakları yanar. Bu tür durum ve olaylarda organize heyeti toplanarak tarafsızca kararını verir, verdiği kararı uygular ve tüm takımlara ilan ederek duyurur.

STATÜ VE SİSTEM :
Statü ve sistem;
4 takımlı, A-B-C olarak 3 grup halinde olacaktır. Tek devreli lig sistemine göre oynanacak maçlar sonunda grup 1. ve 2.lerinden 6 takım ve en iyi 3.lerden 2 takım olmak üzere toplam 8 takım çeyrek finale yükselecektir.

                                                                                                                          
Çeyrek Final Eşleşme:
1.MAÇ (A-1*Eİ3.-1)
2.MAÇ (B-1*Eİ3.-2)
3.MAÇ (C-1*B-2)
4.MAÇ (A-2*C-2)  
     
Yarı Final Eşleşme:
5.MAÇ (1.Maç Galibi*3.Maç Galibi)
6.MAÇ (2.Maç Galibi*4.Maç Galibi)

Sıralamayı öncelikle puan belirler, aynı puanda averaj önemlidir, averaj eşitliğinde o iki takımın kendi aralarında oynadıkları maça bakılır, o maçta beraberlik varsa atılan gollerin fazlalığına bakılır, fazla gol atan takım avantajlıdır. Yukarıda ki tüm kriterlerin aynı-eşit olması durumunda ise; bu durum grup 1.ve 2.liği içinse kura çekilir, gruptan çıkmak içinse o iki takıma baraj maçı oynatılır. Baraj maçı tek maç eleminasyon ile oynanır ve eşitlikte penaltı atışına geçilir.
GRUPLAR:
Galibiyet 3, beraberlik 1, mağlubiyet 0 puandır. Maç süreleri; 25+25=50 dakika.
ÇEYREK FİNAL-YARI FİNAL :
Tek Maç Eleminasyon Sistemi-Beraberlikte direk penaltı atışlarına geçilir. Maç süreleri; 30+30=60 dakikadır.
FİNAL MAÇI :
Tek Maç 35+35=70 dk. Beraberlikte 5+5=10 dakika uzatma, yine eşitlikte penaltı atışları ve kura atışı ile şampiyon belirlenir.

TAKVİM :

Grup Maçları :
 
23 Ağustos 2017 
6 Eylül 2017
11 Eylül 2017 
Çeyrek Final maçları :
18 Eylül 2017 
Yarı Final maçları : 
25 Eylül 2017 
Final 
2 Ekim 2017 


ÖDÜL YÖNETMENLİĞİ :

Final maçı sonrasında yapılacak kupa töreninde; dereceye giren takımlara; Şampiyonluk, 2.lik ve 3.lük kupaları, dereceye giren takımın oyuncularına madalyalar, Tüm Katılan Kurum/ kuruluşlara  plaketler verilir. Kupa, ödül ve hediye kategorileri final programı öncesi belirlenir ve ilan edilerek final maçı sonunda yapılacak programda misafirler tarafından dereceye giren takımlara ve oyuncularına takdim edilir.

SAHA :
Şehit Muharrem Samur Stadı
Adres: Hocacihan Mah. Başkent Hastanesi civarı Selçuklu/KONYA